5 klaidos pradedant žaisti tenisą

Pradėdami žaisti tenisą galite nueiti neteisinga linkme net keliais būdais. Tikriausiai jau žaidžiate tenisą ir turite bėdų dėl smūgio, kurį neteisingai išmokote. Arba galbūt pažįstate ką nors, kas neteisingai išmoko tam tikrą smūgį ir tiesiog nebegali dabar jo pataisyti.

Kaip teniso pradedantysis Jūs esate tarsi nauja paveikslo drobė. Kas bus nupiešta ant jos, bus labai aiškiai matoma. Tas pats ir su Jūsų smūgiais. Ką beišmoktumėte, kol dar nieko nežinote, Jūsų atmintyje įsirėš giliai ir ilgam. Štai kodėl yra labai svarbu pradedančiajam tinkamai išmokti teniso žaidimo techniką. Per mano 20-ties metų teniso žaidimo patirtį, aš išskyriau penkias klaidas, kurios gali Jus persekioti, nebent skirsite daug valandų teniso pamokoms ir praktikai, kad ištaisytumėte neteisingus judesius, ir išmoktumėte teisingų.

5 klaidos:

  1. Jokio judesio, kai mokotės smūgio technikos
    Tai sakydamas aš turiu galvoje, kad turite stovėti tarsi priaugę prie žemės ir judinate tik savo rankas. Daugiausiai tik kartais galite žengti į priekį link kamuoliuko. Tokiu būdu išmoksite stovėti ramiai prieš mušdami kamuoliuką. Tai netiesa. Galiausiai, kai žaidimas tampa greitesnis, Jūs nebegalite judėti į priekį ir prisitaikyti. Visada būsite lėti.
  2. Pirmiausiai bėgate prie kamuoliuko ir tik tada ruošiatės smūgiui
    Ši klaida labai dažna. Jūs apsunkinate savo padėtį, jei bėgdami prie kamuoliuko raketę laikote priešais save ir nespėjate užsimoti. Kai pasiekiate kamuoliuką ir turite tik 0.5 sekundės užsimoti, pamatote, kad dar nesate pasiruošę. Taigi, užsimojate ir atliekate smūgį skubėdami, įtempę visus raumenis, stengdamiesi suspėti atmušti kamuoliuką. Įsivaizduokite keblumus, kai reikės atmušti greitą padavimą!
  3. Užsimojimas tik ranka vietoj užsimojimo visu kūnu (pasisukant)
    Kai teniso treneriai pradėjo pastebėti, kad pradedantieji vėluoja atmušti kamuoliuką, jie bandė padėti. Tačiau taisydami šią klaidą liepdavo žaidėjams užsimoti tik ranka, kai pamatydavo atskriejantį kamuoliuką. Taip šis trumpalaikis pataisymas išauga į problemą, kai žaidėjai neturi ritmo, neapskaičiuoja laiko ir jėgos.
  4. Palydėjimo kontrolė
    Kai pradedantieji ima žaisti tenisą, jų palydėjimas yra nenuoseklus. Kai treneriai pervertina ir pernelyg stengiasi ištobulinti palydėjimą, žaidėjas sustingsta ir ima nenatūraliai judinti ranką. Šito pasekmė, savaime aišku, yra tai, kad jie negali kontroliuoti kamuoliuko. Taigi, ironiška, per daug kontrolės palydėjimo judesiui suteikia per mažai kontrolės kamuoliukui.
  5. Dėmesio sutelkimas tik į techniką
    Vienas didžiausių mitų ir nesusipratimų tenise - užtenka teisingos technikos, norint visada kamuoliuką pataikyti į aikštelę. Jei pastebėsite profesionalų žaidimą bent porą minučių, neabejotinai pamatysite nepriverstinę klaidą ar dvi. O jų teniso technika yra gana nebloga, ar ne?

Norint gerai žaisti tenisą, reikia žinoti, kaip jį žaisti, neužtenka tik žinoti, kaip judinti savo rankas ir kojas.

Mokymasis žaisti tenisą yra įdomi kelionė, kuri gali baigtis dviem būdais:

  • praleidote teisingą kelią ir dabar sunkiai kovojate su į robotą panašiais judesiais, kurie visiškai nepadeda geriau žaisti;
  • pradėjote nuo teisingų nurodymų ir tenisas tapo nesunkus, džiuginantis žaidimas, kur technika yra natūralus kamuoliuko atmušimas tinkamu būdu.
    Taigi, rinkdamiesi trenerį, kuris padėtų eiti tinkama linkme, sužinokite, ar jis susipažinęs su moderniuoju požiūriu į teniso mokymą. Stebėkite jį, kai moko ir stebėkite, ar jis yra apsėstas tobula teniso technika, o gal pabrėžia žaidimą ir technikos vystymąsi kaip asmeninį stilių.Teisingas pasirinkimas pradžioje gali užtikrinti, ar tenisas bus pramoga ar vargas.

Parengta pagal Tomaz Mencinger iš TennisMindGame