Ar gali Rafael Nadal tapti visų laikų geriausiuoju?

Praleidęs septynis mėnesius reabilitacijoje po sunkaus abiejų kelių uždegimo, vasarį Rafael Nadal paskelbė apie savo sugrįžimą į ATP (Teniso profesionalų asociacijos) turą. Rafael laimėjo tris turus iš keturių ir pralaimėjo ketvirtojo turo finale.

Iki 2012-tųjų Vimbldono turnyro Rafael dominavo gruntinių kortų sezone, laimėjo savo septintąjį (ir rekordinį) Prancūzijos pirmenybės titulą, tačiau kelių problema sutrukdė ir privertė atsistatydinti prieš pusfinalio varžybas prieš Andy Murray, Miami Masters rungtynėse kovo mėnesį.

Iki Novako Džokovičiaus fenomenalaus pasirodymo 2011-aisiais, kai matėme jį laimint keturis Didžiojo kirčio turnyrus, daugelis manė, kad Nadal turi daug šansų laimėti prieš Roger Federer‘į 16 Didžiojo kirčio turnyrų, kurie išaugo iki 17, po 2012 šveicaro pergalės Vimbldone.

Artėja 27-tasis Nadal gimtadienis (birželio mėn.), iki kurio jis jau yra laimėjęs 11 Didžiojo kirčio titulų: septynis prancūzų, du Vimbldono ir po vieną Jungtinių Valstijų bei Australijos pirmenybėse.

Ar tikėtina, kad „Grunto karalius“ pridės į savo kolekciją ir 12-tą Didžiojo kirčio trofėjų Roland Garros?
Labai tikėtina.

Rafael mėgsta žaisti ant žolės Vimbldone. Jeigu atsitiks taip, kad prieš čempiono vardą ginantį Federer‘į reikės žaisti ten, tikėtina, kad Rafael laimės, remiantis jų tarpusavio susitikimų statistika.

Žinoma, Džokovičius ir Murray tikėsis padidinti savo Didžiojo kirčio titulų rezultatus, tačiau pirmąją Vimbldono savaitę, kol žolė dar turi pakankamai gyvybės, viskas yra įmanoma.Kas galėjo nuspėti Nadal pralaimėjimą pernai prieš 100-tąją vietą užimantį Lukas Rosol?

Nadal tikrai gali žaisti kortuose su kietąja danga. Jo pergalė praeitą mėnesį Indian Wells turnyre, taip pat Didžiojo kirčio titulai, laimėti Flushing Meadow ir Flinders parkuose, aiškiai tai įrodė.

Taigi, kadangi Rafael‘iui kortų paviršius gali pasirodyti fiziškai kenksmingas ir gali teigti, jog daugiau sezonų jam yra tekę žaisti ant gruntinio pagrindo, jis tikrai nesunkiai sugebės pridėti papildomų Didžiojo kirčio laimėjimų prie savo pilnos „kietuoju būdu“ iškovotos kolekcijos.

Per ateinančius penkeris metus vyks dar 20 Didžiojo kirčio turnyrų. Būdamas 26-erių, Nadal tikrai gali laimėti dar septynis ir pagerinti Federer rekordą ir įsitvirtinti kaip geriausias visų laikų žaidėjas.

O ką manote Jūs?